Vesti

IZMENE I DOPUNE ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA DNEVNOM REDU SKUPŠTINE

30.10.2018

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine sazvana je za utorak, 30. oktobar 2018. godine.

Na dnevnom redu sednice, između ostalih, biće i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Narodna skupština po treći put ove godine razmatra izmene i dopune ovog zakona, a od predloženog, za prevoznike je značajna izmena člana  264. stav 3. koja praktično znači izuzimanje novoproizvedenih vozila (vozila koja su proizvedena u godini koja prethodi datumu prve registracije, odnosno u godini kada se prvi put registruje), koja se prvi put registruju u Republici Srbiji, od redovnog godišnjeg tehničkog pregleda dve godine.

Novoproizvedenim vozilima (motornim i priključnim) koja se prvi put registruju u Republici Srbiji biće izdavana saobraćajna dozvola i registraciona nalepnica na osnovu potvrda o saobraznosti vozila i dokaza koji sadrže tačne tehničke podatke o vozilu, a koja obezbeđuju proizvođač vozila ili uvoznik vozila proizvedenih u inostranstvu.

Tekst predloženog zakona dostupan je na sajtu Narodne skupštine (www.parlament.gov.rs). Korisnicima INFO-centra predloženi zakon, zajedno sa obrazloženjem za njegovo donošenje, dostupan je i na stranici PROPISI, u rubrici Propisi u proceduri.