Vesti

AŽURIRANE ZABRANE KRETANJA

25.12.2020

Slovačko udruženje prevoznika ČESMAD Slovakia ranije je objavilo izuzeća od zabrana kretanja za kamione za predstojeće praznike: 24, 25. i 26. decembra 2020. godine i 1. i 6. januara 2021. godine. Ovo izuzeće se odnosi na kamione na autoputevima, putevima rezervisanim za motorna vozila, putevima klase I i putevima za međunarodni saobraćaj koji na teritoriju Slovačke dolaze iz nekih od susednih zemalja a čije je odredište u Slovačkoj.

Dodatno, kako bi se izbeglo čekanje na granicama Republike Slovačke u vreme praznika i kako bi se omogućilo da vozači stignu svojim kućama za praznike, slovački nadležni organi su odlučili da prošire izuzeća i na tranzit kroz Republiku Slovačku, i to 24, 25. i 26. decembra 2020. godine.

Prema BAG-u i mnoge nemačke savezne države su ublažile zabrane kretanja tokom božićnih i novogodišnjih praznika, pa su tako:

  • do 10. januara 2021. godine ukinute zabrane kretanja u saveznim državama Hesen i Rajna-Palatinat;
  • do 18. januara 2021. godine zabrane kretanja ukinute saveznim državama Meklenburg-Zapadna Pomeranija i Severna Rajna-Vestfalija;
  • do 31. januara 2021. godine zabrane kretanja su ukinute u saveznim državama Donja Saksonija, Šlezvig-Holštajn, Saksonija-Anhalt, Hamburg, Berlin, Tiringija i Baden-Virtemberg;
  • zabrane za prevoze u vezi sa snabdevanjem centara za vakcinaciju ukinute u saveznim državama Hesen, Severna Rajna-Vestfalija, Šlezvig-Holštajn, Saksonija, Rajna-Palatinat, Saksonija-Anhalt, Hamburg, Berlin, Tiringija i Baden-Virtemberg, i to do 30. juna 2021. godine.

Takođe, i Francuska je ublažila zabrane kretanja. Naredbom od 23. decembra u Francuskoj su suspendovane zabrane kretanje u periodu od 24. do 27. decembra za kamione koji se vraćaju iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Pregled zabrana kretanja korisnici INFO-centra KANCELARIJE IVANOVIĆ mogu preuzeti na stranici Servisne informacije, u rubrici Zabrane kretanja.