Vesti

D: REZULTATI KONTROLE KAMIONA I AUTOBUSA U DVE NEMAČKE DRŽAVE

24.10.2018

Nemački portal verkehrsRUNDSCHAU preneo je vest o rezultatima prošlonedeljnih kontrola kamiona i autobusa u dve nemačke države – Bavarskoj i Šlezvig – Holštajnu.

Prema pisanjima ovog portala, od oko 2.600 kamiona i autobusa kontrolisanih u Bavarskoj, kod više od 800 su konstatovani prekršaji, a u 49 slučajeva kontrolni organi su izrekli zabranu daljeg učešća u saobraćaju zbog najozbiljnijih tehničkih neispravnosti ili zbog najozbiljnijih prekršaja u vezi sa vremenima upravljanja, pauza i odmora.

Istovremeno, u kontrolama kamiona i autobusa u Šlezvig-Holštajnu, nadležni su prošle nedelje konstatovali više prekršaja nego u sličnoj akciji kontrole sprovedenoj tokom leta. Izvršena je kontrola 909 vozila a, prema izjavama nadležnih, najviše uočenih prekršaja odnosilo se na duže vreme upravljanja, skraćenje pauza, ne pružanje na uvid zapisa tahografa i kraće vreme odmora – 261 slučaj. Kod 69 vozila uočeni su prekršaji koji se odnose na brzinu kretanje, opterećenje vozila i obezbeđenje tereta na vozilu. U 75 slučaja, nadležni su izrekli zabranu daljeg učešća u saobraćaju.

Nadležni su najavili nastavak ovakvih i sličnih kontrola.