Vesti

D: ZBOG NEPRAVILNO NATOVARENIH 15 TONA ODEĆE ZABRANA VOŽNJE I 1.700 EVRA KAZNE

28.01.2021

Tokom kontrole na nemačkom autoputu A5 policija je uočila poljski kamion čije priključno vozilo je imalo ispupčenja duž cerade. Vozilo je zaustavljeno i obavljena je kontrola.

Vozilo je bila natovareno starom odećom mase veće od 15 tona. Teret je trebalo da bude pakovan u velike torbe (BigBags), kako je bilo navedeno u dokumentima koji su pratili prevoz. Međutim, teret nije bio adekvatno pakovan i, prilikom otvaranja zadnjih vrata, pretio je da ispadne iz tovarnog prostora.

Policija je zaključila da je teret bio samo „uguran“ u tovarni prostor i nije bio adekvatno obezbeđen zbog čega se, usled težine, naslonio na ceradu. Na taj način, vozilo je bilo šire od dozvoljenog.

Policija je zabranila vozaču da nastavi vožnju dok ne obezbedi i osigura teret. Osim toga, vozač, koji je ujedno i vlasnik kompanije, kažnjen je sa 1.700 evra.

„Ova velika novčana kazna i vreme izgubljeno na otklanjanje nepravilnosti treba da pokaže da se kršenje pravila ne isplati ali i da autoputeve učiniti malo sigurnijima“, navedeno je u saopštenju policije.

Izvor: transport-online.nl