Vesti

DAF KSF, KSG I KSG⁺ KAMION GODINE 2022

18.11.2021

Holandski proizvođač kamiona DAF osvojio je nagradu „International Truck of the Year 2022“ za svoju novu generaciju kamiona za transport na velike udaljenosti.

O nagradi odlučuje međunarodni žiri koji se sastoji od 24 urednika i novinara iz najznačajnijih međunarodnih medija posvećenih komercijalnim vozilima i transportu.

 

Nakon opsežne serije testova, žiri je DAF-u dodelio nagradu za vozila KSF, KSG i KSG⁺ kojima su postavili „novi standard u industriji u efikasnosti, bezbednosti i udobnosti vozača“.

Na osnovu pravila nagrade „International Truck of the Year 2022“ (IToI), ovo je godišnja nagrada koja se dodeljuje kamionu koji je predstavljen u prethodnoj godini a koji je dao najznačajniji doprinos efikasnosti drumskog transporta.

Na ceremoniji dodele nagrade, Gianenrico Griffini, predsednik žirija „International Truck of the Year 2022“, pohvalio je nove modele DAF-a zbog njihove efikasnosti i raznovrsnosti karakteristika:

„DAF je prvi proizvođač kamiona koji je predstavio potpuno novu generaciju kamiona koja je razvijena imajući na umu nove evropske propise za mase i dimenzije kamiona. Rezultat je serija veoma atraktivnih i veoma aerodinamičnih kamiona koji karakterišu efikasnost, bezbednost i udobnost vozača, vodeću u klasi. Novi KSF, KSG i KSG⁺ nude odličnu direktnu vidljivost koju pružaju veliko, zakrivljeno vetrobransko staklo, bočni prozori sa niskim pojasevima i prozor za pregled ivičnjaka. Ove karakteristike – zajedno sa sistemom digitalnog vida koji zamenjuje tradicionalne bočne retrovizore i novu kameru za ugao – nude pogled sa svih strana, štiteći ranjive učesnike u saobraćaju.

Osim ove, DAF je osvojio i „Truck Innovation Avard 2022“ za svoj KSF inovativni kamion sa motorom na vodonik. Ron Borsboom, izvršni direktor za razvoj proizvoda DAF-a, rekao je da ova nagrada pokazuje da pred motorom sa unutrašnjim sagorevanjem još uvek postoji obećavajuća budućnost.

Izvor: trans.iNFO