Vesti

DK: 67.000 EVRA ZBOG KRŠENJA PROPISA O VREMENIMA UPRAVLJANJA, PAUZA I ODMORA

09.03.2020

Danski nadležni organi su u kontroli nemačkog vozača krajem januara ove godine utvrdili 28 prekršaja u vezi sa vremenima upravljanja, pauza i odmora. Vozač je tokom 28 dana koji su prethodili kontroli potpuno ignorisao pravila.

 

 

Pregledom podataka za tekući dan utvrđeno je četiri prekršaja. Kontrolom 28 prethodnih dana policija je utvrdila da je mladi vozač gotovo svakodnevno upravljao vozilo duže od 9 odnosno 10 časova. Čak četiri puta vozač je vozilo između 16 i 22 sata u toku dana. Šest puta tahograf je zabeležio odmore koji su trajali svega dva do pet sati, a neretko vozač je neprekidno upravljao vozilom između 7 i 10 sati.

Policija je pronašla veliki broj praznih konzervi energetskog pića svuda u kabini pa se pretpostavlja da je vozač pijući energetska pića u velikim količinama održavao budnost.

Zbog ovakvog ponašanja, izrečena je kazna za vozača i prevoznika od 500.000 danskih kruna, što je gotovo 67.000 eura. Policija je vozaču oduzela i vozačku dozvolu i kamion, a suđene je zakazano za mesec jun.

Izvor: TRANSPORT-online