Vesti

DK: VIŠE OD 34.000 EVRA KAZNE ZA RUMUNSKE VOZAČE I PREVOZNIKA

06.05.2020

Danska policija izrekla je novčanu kaznu u iznosu od preko 34.000 evra (255.000 DKK) za dva rumunska vozača i njihovog poslodavca. Kazna je plaćena sledećeg dana.

Tokom kontrole policija je otkrila da putarina nije plaćena. Osim toga, utvrđeno je i nekoliko kršenja pravila o vremenima vožnje i odmora. Podaci sa tahografa pokazali su da su oba vozača više puta vozili bez vozačke kartice. Vozači su priznali da nisu koristili karticu vozača tokom utovara i istovara. Jednom vozaču izrečena je kazna u iznosu od oko 8.500 evra, kao i zabrana upravljanja vozilom na teritoriji Danske na šest meseci. Drugi vozač kažnjen je sa oko 2.500 evra i trogodišnjom zabranom upravljanja kamiona na teritoriji Danske. Pored toga, rumunska transportna kompanija morala je da plati 23.000 evra kazne zbog kršenja pravila o vremenima upravljanja i odmora vozača, nepravilnog korišćenja tahografa i ne plaćanja putarine.

Istraga danske policija je utvrdila da su isti vozači pre nekoliko meseci kažnjeni u drugoj evropskoj državi za slične prekršaje i da su tada platili oko 7.000 evra.

Izvor: www.transport-online.nl