Vesti

EKONOMSKE MERE PODRŠKE PRIVREDI – uputstvo za primenu i najčešća pitanja

13.04.2020

Pravni okvir za sprovođenje Programa ekonomskih mera za suzbijanje posledica po privredu od pandemije COVID 19, vrednog 5,1 milijardu evra usvojen je u petak, 10. aprila 2020. godine na sednici Vlade Republike Srbije:

Uredba o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti covid-19 („Sl. glasnik RS“, br. 54/2020)

Uredba o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi prouzrokovanog epidemijom zarazne bolesti covid-19 („Sl. glasnik RS“, br. 54/2020)

Uredba o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja štetnih posledica prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti covid-19 („Sl. glasnik RS“, br. 54/2020)

Ministarstvo finansija i Privredna komora Srbije pripremili su:
Uputstvo za primenu Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19
Najčešća pitanja i odgovori u vezi sa primenom uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru ( prvi deo)