Vesti

MGSI: APEL DOMAĆIM PREVOZNICIMA

22.03.2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apelujete na sve domaće prevoznike i traži da oni to isto urade kod svojih vozača da ne primaju putnike u svoja teretna vozila jer time krše mere Vlade Republike Srbije odnosno odredbe Odluke o proglašenju COVID-19 izazvane virusom SARS-Co V-2 zaraznom bolešću i ugrožavaju zdravlje i bezbednost svih građana Republike Srbije.

Ministarstvo je ukazalo da su uočeni propusti vozača koji, koristeći dodeljeni status Odlukom o proglašenju COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću, po pitanju izolacije zbog obavljanja međunarodnog prevoza tereta u drumskom saobraćaju, krše donete mere primajući putnike u kabini teretnih vozila, predstavljajući ih kao članove posade.

U cilju sprečavanja ovih pojava i mogućeg isključivanja iz saobraćaja, nadalje će od svih članova posade biti traženi dokumenti iz kojih će se nesporno utvrđivati status vozača konkretnog teretnog vozila. Prema osobama koje nemaju status vozača, kao i vozačima biće sprovedene odgovarajuće mere.

Apel Ministarstva možete pogledati ovde.