Vesti

MGSI: DOKAZ O UPLATI ADMINISTRATIVNE TAKSE

08.04.2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je odluku da se za vreme trajanja vanrednog stanja u postupcima pred ovim ministarstvom, kao dokaz o uplati administrativnih taksi prihvataju fotokopije potvrda, odnosno izvoda poslovnih banaka koje banke putem mejla šalju prevoznicima kod elektronskih uplata, navedeno je u obaveštenju ovog ministarstva.

Stranke, prilikom podnošenja zahteva za izdavanja međunarodnih dozvola, potvrda o ispunjenosti tehničkih uslova u pogledu buke i emisije zagađivača i tehničko-eksploatacionih uslova u pogledu bezbednosti saobraćaja, licenci za javni prevoz, izvoda licenci za javni prevoz, kao i svih drugih akata koje izdaje ovo ministarstvo, nisu dužne da dostavljaju originale dokaza o uplati administrativne takse overene pečatom poslovne banke.

Stranke, za vreme trajanja vanrednog stanja, kao dokaz o uplati administrativne takse mogu dostaviti fotokopiju overene potvrde o uplati ili overenog izvoda svoje poslovne banke, pod uslovom da uplata administrativne takse nije starija od tri radna dana od dana podnošenja zahteva ovom ministarstvu.

Nakon okončanja vanrednog stanja, stranke će biti u obavezi da ovom ministarstvu dostave originale dokaza o uplati administrativnih taksi overene od strane poslovnih banaka, odnosno izvode banaka.

Na kraju ovog obaveštenja stoji da će prevoznici za koje se ispostavi da su zloupotrebili na bilo koji način ovu odluku Ministarstva, doneta u cilju smanjenja širenja zaraze, snositi odgovarajuće mere.

Obaveštenje Ministarstva možete preuzeti ovde.