Vesti

MGSI: IZMENA ODLUKA VLADE O PROGLAŠENJU BOLESTI OD 16. MARTA 2020. GODINE

17.03.2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obavestilo je prevoznike da je dana 16. marta 2020. godine Vlada Republike Srbije donela Odluku o izmeni Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, zaraznom bolešću čije je sprečavanje i suzbijanje od interesa za Republiku Srbiju.

Mera izolacije od 28 odnosno 14 dana za lica koja iz drugih država ulaze na teritoriju Republike Srbije, ne primenjuju se na domaće državljane i strane državljane koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji, koji su članovi posade teretnih motornih vozila, teretnih brodova, vozopratno osoblje železničkih vozila, posade i kabinsko osoblje vazduhoplova, kojima se obavlja međunarodni prevoz u drumskom, železničkom, vodnom i vazdušnom saobraćaju.

Istovremeno, ovom odlukom je propisano je i da se pojedinačna akata kojima su izrečene mere zaštite za članove posade teretnih vozila ne primenjuju i da će donosioci tih pojedinačnih akata obustaviti donete akte od daljeg izvršenja.

Obaveštenje Ministarstva koje sadrži i Odluku o izmeni Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, zaraznom bolešću čije je sprečavanje i suzbijanje od interesa za Republiku Srbiju možete preuzeti ovde.