Vesti

MGSI: NOVI USLOVI ZA OBAVLJANJE PREVOZA SA TURSKOM

28.04.2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je obaveštenje o novim uslovima pod kojima se može obavljati međunarodni prevoz sa Turskom.

U obaveštenju je posebno istaknuto:

„Uvodi se pravilo od 72 sata za sve vozače strane državljane kod kojih se prilikom zdravstvenih kontrola ne utvrdi nijedan simptom. Ukoliko vozači strani državljani kod kojih se posle zdravstvene kontrole ne utvrdi postojanje bilo kakvog simptoma, garantuju da će u rok u od 72 sata od ulaska u Tursku napustiti zemlju i pod uslovom da poštuju sve zdravstvene mere, dozvoliće im se ulazak u zemlju u cilju istovara bez primene 14-dnevnog karantina. Vozila koja ulaze u zemlju biće dezinfikovana . Nadležni guvernati ili kajmakami preduzeće sve potrebne zdravstvene i bezbednosne mere u vezi sa stranim ili turskim vozačima. Stranim vozačima kod kojih se ustanovi postojanje nekog od simptoma COVID – 19, neće biti dozvoljen ulazak u zemlju.“

Obaveštenje Ministarstva o novim uslovima pod kojima se može obavljati međunarodni prevoz sa Turskom možete preuzeti ovde.