Vesti

MGSI: PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA GODIŠNJI PLAN RASPODELE DOZVOLA ZA 2019

11.10.2018

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je Obaveštenje o podnošenju zahteva za utvrđivanje godišnjeg plana raspodele za 2019. godinu, zajedno sa formama zahteva i izjava koji se podnose uz zahtev.

Zahtev za utvrđivanje godišnjeg plana za narednu godinu podnosi se u periodu od ponedeljka 15. oktobra do četvrtka 1. novembra 2018. godine, u prostorijama pisarnice državnih organa (soba broj 19a.) SIV 3, Omladinskih brigada 1., Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prva strana zahteva podnosi se na memorandumu domaćeg prevoznika i sadrži spisak priloga koji se podnose uz zahtev:
– Tabela 1. Broj i vrsta potrebnih pojedinačnih dozvola preduzeća za 2019. godinu;
– Tabela 2. Broj i vrsta potrebnih vremenskih dozvola preduzeća za 2019. godinu;
– Tabela 3. Broj i vrsta potrebnih CEMT dozvola preduzeća za 2019. godinu;
– Izjava o ostvarenom prihodu po osnovu pružanja usluga u međunarodnom prevozu stvari teretnim vozilima iz voznog parka prevoznika u periodu 1.10.2017.-30.9.2018. godine sa navedenim brojevima faktura i brojevima CMR-a.

Podnošenje zahteva vrši se isključivo na formularima objavljenim od strane Ministarstva.

Prilikom utvrđivanja godišnjeg plana za izračunavanje kriterijuma koji se odnose na kvalitet voznog parka i broj vozača koristiće se podaci iz službenih evidencija ovog ministarstva na dan 1. novembar 2018. godine. Podaci će blagovremeno, u skladu sa članom 8. Uredbe, biti objavljeni zajedno sa ostalim propisanim podacima kako bi domaći prevoznici sa dostavljenim zahtevima izvršili proveru evidentiranih podataka i eventualno dostavili primedbe na objavljene podatke.

Obaveštenje i forme zahteva, kao i ranije objavljeno Obaveštenje broj 344-03-45686/2018-03 kojim je Ministarstvo informisalo domaće prevoznike o odluci u vezi sa kontingentima i uslovima za raspodelu CEMT dozvola u 2019. godini, mogu se preuzeti na sajtu Ministarstva (www.mgsi.gov.rs) ili iz INFO-centra KANCELARIJE IVANOVIĆ, na stranici Raspodela dozvola – 2019. Takođe, editabilne forme zahteva i izjave koje se podnose uz zahtev za utvrđivanje godišnjeg plana dozvola za 2019. godinu, prilagođene za elektronsko popunjavanje, korisnici INFO-centra mogu preuzeti na stranici Uputstva, obrasci i modeli.