Vesti

MGSI: PRVI ISPIT O PROFESIONALNOJ OSPOSOBLJENOSTI ZA OBAVLJANJE POSLOVA UPRAVLJANJA PREVOZOM TERETA

28.03.2019

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je zapisnik sa sastanka Komisije za sprovođenje ispita o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju i spisak propisa za polaganje ovog ispita.

Prvi ispit o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju u 2019. godini održaće se 18. i 19. aprila 2019. godine u prostorijama Privredne komore Srbije, ulica Resavska broj 15, prizemlje sala 1, 11000 Beograd sa početkom u 9 časova za prvi deo ispita, odnosno sa početkom u 12 časova za drugi deo ispita.

U cilju lakše pripreme kandidata za polaganje ispita objavljen je i spisak relevantnih propisa iz oblasti sadržanih u Programu za sprovođenje ispita o profesionalnoj osposobljenosti, a Ministarstvo je najavilo i objavljivanje ispitnih pitanja, od kojih će dvadeset pitanja biti izabrano za prvi test.

Ministarstvo je objavilo i spisak kandidata za polaganje ispita u prvom roku. Spisak je sačinjen po danima, po datumu predaje zahteva za izdavanje sertifikata o profesionalnoj osposobljenosti i na osnovu prethodno izvršene ankete sprovedene putem mejl adrese navedene u zahtevu.

Zapisnik sa sastanka Komisije za sprovođenje ispita o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju i spisak propisa za polaganje ovog ispita dostupan je na sajtu Ministarstva, a za korisnike INFO-centra i na stranici Službena mišljenja, objašnjenja i obaveštenja organa uprave – MGSI, u rubrici Obaveštenja o primeni zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju.

Kandidati, SREĆNO!