Vesti

MGSI: RAD ODELJENJA ZA DRUMSKI TRANSPORT NAKON VANREDNOG STANJA

14.05.2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je Obaveštenje o radu Odeljenja za drumski transport nakon vanrednog stanja.

U obaveštenju stoji da su odlukom o ukidanju vanrednog stanja ponovo obezbeđeni uslovi i dozvoljen neposredan prijem svih podnesaka iz nadležnosti Sektora za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja na Pisarnici Uprave za zajedničke poslove Republičkih organa.

Takođe, zbog trajanja pandemija izazvane virusom SARS-CoV-2 i dalje postoji potreba da se izdavanje akata vrši na način da se kontakt sa strankama svede na minimum, zbog čega će Ministarstvo akte iz svoje nadležnosti privremeno izdavati na šalteru Beogradske berze u holu poslovne zgrade SIV III, u ul. Omladinskih brigada 1, i to po sledećem rasporedu:

Vrsta akta Vreme izdavanja
1. Sertifikati za teretna motorna vozila (bele potvrde) 09:00
2. Dozvole za međunarodni prevoz tereta 10:00
3. Licence za javni prevoz i sertifikati o profesionalnoj osposobljenosti 11:00
4. Dozvole za međunarodni prevoz tereta 12:00
5. Dozvole, redovi vožnje i knjige putnih listova za domaći i međunarodni prevoz putnika 13:00
6. Dozvole za međunarodni prevoz tereta 14:00
7. Dozvole , redovi vožnje i knjige putnih listova za domaći i međunarodni prevoz putnika 15:00

 

Zaposleni u Odeljenju za drumski transport do daljnjeg neće vršiti prijem stranaka, osim kada su ovakvi sastanci unapred dogovoreni i najavljeni Jedinici za obezbeđenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na ulazu u poslovnu zgradu SIV III.

Utvrđivanje aprilske revizije godišnjeg plana za 2020. godinu, u skladu sa Uredbom o merama u drumskom saobraćaju za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 od 14. aprila 2020. godine, sprovešće se u rokovim predviđenim za junsku reviziju, odnosno 5. juna 2020. godine, sa voznim parkom važećim na poslednji dan podnošenja zahteva. Očekuje se i ažuriranje Opšteg dela plana raspodele za 2020. godinu.

Informacije se mogu dobiti na brojeve telefona ili putem mejl adresa koje se nalaze na zvaničnoj internet prezentaciji ovog ministarstva.

Ovim Obaveštenjem stavlja se van snage Obaveštenje o organizaciji rada Odeljenja za drumski transport u cilju smanjenja rizika od širenja zaraze od 18.3.2020. godine.