Vesti

MGSI: REZULTATI DRUGOG ISPITA O PROFESIONALNOJ OSPOSOBLJENOSTI ZA OBAVLJANJE POSLOVA UPRAVLJANJA PREVOZOM TERETA

28.05.2019

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je rezultate drugog ispita o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju, zajedno sa rešenjima ispitnih pitanja i studija slučaja.

 

 

Spisak kandidata koji su položili ispit za dobijanje sertifikata, rešenja ispitnih pitanja i studija slučaja drugog ispitnog roka možete pogledati ovde.

Ministarstvo je najavilo i treći ispitni rok za polaganje ispita o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju za 21. jun u prostorijama Privredne komore Srbije, ulica Terazije br. 23, drugi sprat, velika sala, 11000 Beograd. Ovaj ispitni rok se organizuje samo za kandidate koji polažu samo jedan od testova (delova ispita), odnosno ovaj ispitni rok je određen isključivo kao popravni za polaganje onog testa koji kandidat u prethodnom roku nije položio. Pravo polaganja imaju samo kandidati koji dostave uredne zahtev za polaganje ispita. U tom smislu, potrebno ja da kandidat u zahtevu navede da želi da polaže ispit 21. juna 2019. godine, kao i za koji deo ispita se prijavljuje ali i da dostavi dokaz o uplati administrativne takse za polaganje ispita u iznosu od 10.120,00 dinara.

Pored ovih kandidata, kandidati koji nisu bili određeni za polaganje u prethodna dva roka a imali su kompletne zahteve (na vreme su se izjasnili za polaganje u jednom od prethodnih rokova i dostavili dokaz o uplati administrativne takse), imaće mogućnost polaganja u ovom ispitnom roku. S tim u vezi, potrebno je da se u najkraćem roku obrate Ministarstvu sa zahtevom da im se dozvoli polaganje celog ispita, kako bi Komisija razmotrila njihove zahteve i donela odgovarajuću odluku.

Kandidati koji se nisu pojavili na prethodna dva roka, a bili su prijavljeni i određeni za polaganje, nemaju pravo polaganja u ovom terminu, kao ni kandidati koji su pali oba testa. Za ove kandidate će se rok za polaganje odrediti naknadno.

Podsećamo, Centar za stručno osposobljavanje u transportu Udruženja za saobraćaj Privredne komore Srbije zakazalo je naredni termin pripreme za polaganje ispita za 13. i 14. jun 2019. godine.

Prijava za obuku – pripremu za polaganje ispita može se izvršiti na sledećoj adresi:
Prijava za termin 13-14. jun 2019.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem elektronske pošte centarzaobuku@pks.rs ili telefonom na 011 3300 985 (Nebojša Jevtić) ili 011 3304 589 (Tatjana Mihajlović).

Pripremu za polaganje ispita realizuje osnivač i prvi konsultant KANCELARIJE IVANOVIĆ, Tatjana Ivanović, uz podršku stručne službe Udruženja za saobraćaj PKS.