Vesti

MGSI: SUTRA POSLEDNJI DAN ZA PODNOŠENJE PRIGOVORA NA PREDLOG PLANA RASPODELE ZA 2021

23.12.2020

Shodno članu 8. stav 8. Uredbe o raspodeli stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznici imaju rok od sedam dana od dana objavljivanja predloga plana da daju primedbe na isti, odnosno da podnesu izjavu o odustajanju od određenog broja dozvola po kontingentima. Ovaj rok ističe 24. decembra 2020. godine.

Primedbe se mogu podneti na podatke o:

1) teretnim i priključnim vozilima u voznom parku prevoznika, broju vozača u radnom odnosu, ostvarenom prihodu po osnovu pružanja usluga u međunarodnom prevozu stvari teretnim vozilima iz voznog parka prevoznika, broju bodova za kvalitet voznog parka, broju teretnih vozila po kategorijama iz pravilnika kojim se uređuju tehnički i tehničko-eksploatacioni uslovi koje moraju ispunjavati teretna vozila i autobusi kojima se obavlja međunarodni javni prevoz u drumskom saobraćaju i koeficijentu korišćenja voznog parka;
2) broju zahtevanih dozvola po kontingentima;
3) broju iskorišćenih pojedinačnih dozvola po kontingentima za period oktobar-oktobar;
4) obavljenim prevozima CEMT dozvolom.

Podsećamo da su Obaveštenje Ministarstva, Predlog plana raspodele za 2021. godinu, liste efikasnosti korišćenja CEMT dozvola, raspodela CEMT i vremenskih dozvola i Preliminarni Opšti deo plana raspodele dostupni su na sajtu Ministarstva, a korisnicima INFO-centra i na stranici Raspodela dozvola – 2021, u rubrici Predlog plana.