Vesti

MGSI: ZABRANA OBAVLJANJA VANREDNOG PREVOZA NEDELJOM, NA DAN UOČI PRAZNIKA I POSLEDNJEG DANA PRAZNIKA

06.02.2019

Novi Pravilnik o načinu obavljanja vanrednog prevoza objavljen je u Službenom glasniku Republike Srbije broj 6/2019 a stupa na snagu 9. februara 2019. godine. Donošenje ovog pravilnika ali i Pravilnika o uslovima za izdavanje dozvole za vanredni prevoz bilo je uslovljeno donošenjem novog Zakona o putevima tokom 2018. godine.

Novina u novim pravilnicima za prevoznike koji obavljaju vanredni prevoz nema mnogo. Značajnija novina je jedino da se vanredni prevoz neće moći obavljati nedeljom, na dan uoči državnog praznika i poslednjeg dana državnog praznika od 00 do 24 časa.

Prethodno važećim pravilnikom kojim se uređivao način obavljanja vanrednog prevoza bilo je propisano da se vanredni prevoz ne obavlja u periodu od 15 sati do 24 sata: petkom, nedeljom kao i na dan uoči državnog praznika i poslednjeg dana državnog praznika. Novim pravilnikom koji će biti na snazi od 9. februara vanredni prevoz se neće obavljati u periodu od 15 sati do 24 sata petkom i od 00 sati do 24 sata nedeljom, na dan uoči državnog praznika i poslednjeg dana državnog praznika.

Tekstovi ovih pravilnika dostupni su korisnicima INFO-centra na stranici Domaći propisi, u rubrici Zakon o putevima.