Vesti

MUP: OD DANAS POJAČANA KONTROLA VOZAČA NA PUTEVIMA

15.10.2018

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom ove nedelje sprovoditi pojačanu kontrolu vozača teretnih vozila i autobusa, u okviru akcije međunarodne organizacije TISPOL, objavljeno je na sajtu Vlade Republike Srbije.

U saopštenju se navodi da će saobraćajna policija kontrolisati pravilnu upotrebu tahografa i poštovanje propisa vezanih za vreme upravljanja vozilom. Prema vozačima kod kojih se otkriju prekršaji vezani za vreme upravljanja vozilom, nepropisno korišćenje pauza i odmora, kao i za tahografe, njihovu zloupotrebu i neposedovanje odgovarajuće dokumentacije, biće preduzete mere propisane Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i AETR sporazumom.

Saobraćajna policija će tokom ove akcije pojačano kontrolisati i prekršaje vezane za vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nepropisnog korišćenja telefona u toku vožnje.

Akcija će se od danas do 21. oktobra sprovoditi u 32 države, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL, navodi se u saopštenju.