Vesti

NOVA VDO DTCO VERZIJA 4.0e INTELIGENTNOG TAHOGRAFA

29.09.2021

Nova verzija softvera 4.0e DTCO-a nudi poboljšane performanse i jednostavnost korištenja, olakšavajući svakodnevni rad vozačima.

Nova VDO DTCO verzija 4.0e počinje tačno tamo gde se tahograf najviše koristi: u vozačkoj kabini. Nove funkcije, poput automatskog prepoznavanja zemlje u kojoj se vozilo trenutno nalazi putem satelita, osiguravaju uštedu vremena u kabini. Osim toga, novi brojač radnog vremena – zajedno sa već dokazanim brojačem vremena vožnje – nudi potpuniji pregled za vozače. Upozorenja o prekoračenju dnevnog ili nedeljnog radnog vremena prikazuju se na ekranu, smanjujući rizik od prekršaja i kazni. Vremenski okvir tokom kojeg se mogu uneti ručne ispravke i dodatni kasniji unosi takođe je značajno produžen na deset minuta. Ovo vozačima nudi veću fleksibilnost i pomaže u sprečavanju pogrešnih unosa.

U nedavno proizvedena vozila fabrički je ugrađen inteligentni tahograf verzije 4.0e. Za sve inteligentne tahografe DTCO 4.0 generacije ranije ugrađene u vozila nadogradnja je dostupna u pojedinim srpskim radionicama za tahografe.

Izvor: verkehrsrundschau.de/continental.com