Vesti

NOVO U INFO-CENTRU

04.10.2018

U INFO-centru KANCELARIJE IVANOVIĆ, na stranici PROPISI – Bilateralni sporazumi, objavljen je Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžana o međunarodnom drumskom prevozu, sačinjen u Bakuu, 21. maja 2018. godine. Zakon o potvrđivanju ovog sporazuma donet 25. septembra 2018. godine i objavljen u Službenom glasniku RS – Međunarodni ugovori, broj 12/2018 od 27.09.2018. godine.

Na stranici PROPISI – Domaći propisi, korisnicima INFO-centra dostupni su prečišćeni tekstovi dva nedavno izmenjena i dopunjena pravilnika doneta na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima:
– Pravilnika o tehničkom pregledu vozila i
– Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima.

Takođe, na stranici Službena mišljenja, objašnjenja i obaveštenja organa uprave objavljeno je:
– mišljenje Ministarstva finansija o pravu privrednog subjekta na refakciju plaćene akcize na derivate nafte koji se koriste u transportne svrhe za javni prevoz tereta u domaćem prevozu vozilima čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3,5 tona i
– objašnjenje Uprave carina tretmana troškova dopreme od granice Republike Srbije do mesta isporuke u Srbiji u situaciji kada uvoznik doprema robu sopstvenim prevozom.

Za više informacija o sadržaju i pristupu INFO-centru, kontaktirajte nas.