Vesti

PKS: INFORMATIVNO-KONSULTATIVNI SEMINAR NA TEMU „AKTUELNOSTI IZ OBLASTI PREVOZA TERETA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU“

11.09.2018

Privredna komora Srbije – Udruženje za saobraćaj, Centar za stručno osposobljavanje u transportu organizuje jednodnevni informativno-konsultativni seminar na temu AKTUELNOSTI IZ OBLASTI PREVOZA TERETA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU.

Seminar će se održati u petak, 14. septembra 2018. godine, u prostorijama Regionalne privredne komore Valjeva, sa početkom u 10 časova.
Cilj seminara je da se vlasnicima, direktorima, rukovodiocima i zaposlenima u svim privrednim subjektima koji vrše prevoz, javni ili za sopstvene potrebe, u domaćem ili međunarodnom saobraćaju, kao i korisnicima TIR sistema i ostalim zainteresovanima predstave:

– novine koje je doneo Zakon o izmenama i dopunama Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju (licence za javni prevoz, uslovi za izdavanje licence za javni prevoz, izuzeća, prevoz za sopstvene potrebe)
– novine koje su donete ovogodišnjim izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima (licenciranje profesionalnih vozača, važnost registarskih tablica i saobraćajnih dozvola)
– aktuelnosti u međunarodnom prevozu tereta (preraspodela bazne kvote CEMT dozvola, raspodela stranih dozvola za prevoz, Paket za mobilnost EU)
– Zakon o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima (vremena upravljanja, pauza i odmora vozača, vođenje evidencija o radnom vremenu)
– TIR sistem

Jedan od izlagača na ovom seminaru biće i Tatjana Ivanović, osnivač i prvi konsultant KANCELARIJE IVANOVIĆ.

Više o seminaru možete videti ovde.