Vesti

PKS: INFORMATIVNO-KONSULTATIVNI SEMINAR NA TEMU „AKTUELNOSTI IZ OBLASTI PREVOZA TERETA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU“

16.10.2018

Privredna komora Srbije – Udruženje za saobraćaj, Centar za stručno osposobljavanje u transportu organizuje jednodnevni informativno-konsultativni seminar na temu AKTUELNOSTI IZ OBLASTI PREVOZA TERETA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU.

Seminar će se održati u petak, 19. oktobra 2018. godine, u prostorijama Regionalne privredne komore Kragujevc, sa početkom u 10 časova.

Cilj seminara je da se vlasnicima, direktorima, rukovodiocima i zaposlenima u svim privrednim subjektima koji vrše prevoz, javni ili za sopstvene potrebe, u domaćem ili međunarodnom saobraćaju, kao i korisnicima TIR sistema i ostalim zainteresovanima predstave:

– Zakon o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, sa izmenama i dopunama (licence za javni prevoz, uslovi za izdavanje licence za javni prevoz, izuzeća, prevoz za sopstvene potrebe)
– novine koje su donele ovogodišnje izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima (licenciranje profesionalnih vozača, važnost registarskih tablica i saobraćajnih dozvola, tehnički pregledi i dr.)
– aktuelnosti u međunarodnom prevozu tereta (preraspodela bazne kvote CEMT dozvola, raspodela stranih dozvola za prevoz za 2019. godinu, Paket za mobilnost EU)
– Zakon o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima (vremena upravljanja, pauza i odmora vozača, vođenje evidencija o radnom vremenu) uz osvrt na predložene izmene i dopune čije usvajanje se očekuje do kraja godine
– TIR sistem.

Jedan od izlagača na ovom seminaru biće i Tatjana Ivanović, osnivač i prvi konsultant KANCELARIJE IVANOVIĆ.

Više o seminaru možete videti ovde.