Vesti

ROK ZA USKLAĐIVANJE SA ZAKONOM O PREVOZU TERETA ISTIČE 12. FEBRUARA

06.02.2018

Podsećamo da rok za usklađivanje poslovanja postojećih prevoznika sa Zakonom o prevozu tereta u drumskom saobraćaju ističe 12. februar 2018. godine.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nedavno je objavilo obaveštenje o obavljanju javnog prevoza nakon 12.02.2018. godine. Prema ovom obaveštanju, svim prevoznicima koji podnesu zahtev za izdavanje licence za prevoz do 12. februara, nezavisno od toga da li su zahtevi potpuni ili ne, a koji poseduju važeće rešenje o otpočinjanju obavljanja javnog prevoza, odnosno uverenja o osposobljenosti za obavljanje određene vrste međunarodnog javnog prevoza, Ministarstvo će izdati privremena rešenja, na osnovu kojih će se dozvoliti obavljanje domaćeg i međunarodnog javnog prevoza autobusima, odnosno teretnim vozilima.

Besplatna UPUTSTVA za podnošenje Zahteva za izdavanje sertifikata o profesionalnoj osposobljenosti za prevoz tereta u drumskom saobraćaju i Zahteva za izdavanje licence za javni prevoz tereta možete preuzeti sa vebsajta KANCELARIJE IVANOVIĆ. Da bi ste preuzeli ova uputstva, kliknite na naziv dokumenta koji želite da preuzmete.