Vesti

ROK VAŽENJA POJEDINAČNIH I CEMT DOZVOLA

29.12.2020

Rok važenja pojedinačnih, vremenskih i CEMT dozvola za prevoz utvrđuje se međunarodnim ugovorima i/ili međunarodnopravnim aktima.

Sve pojedinačne i vremenske dozvole, izuzev dozvola za Luksemburg, važe 13 meseci – od 1. januara tekuće do 31. januara naredne godine. Pojedinačne dozvole za Luksemburg i sve CEMT dozvole važe 12 meseci – od 1. januara do 31. decembra tekuće godine.

Podsećamo korisnike CEMT dozvola da, u slučajevima kada vožnja započinje 2020. godine sa CEMT dozvolom dodeljenom za 2020. godinu, a nastavlja se sa drugom CEMT dozvolom dodeljenom za 2021. godinu, obe dozvole moraju da se nalaze u vozilu do kraja prevoza. Takođe, dnevnik putovanja CEMT dozvole sa kojom se završava vožnja treba da sadrži informacije o celokupnom prevoznom putu, s tim da se u koloni „Posebne napomene” upisuje broj dozvole sa kojom je vožnja započeta.

Više informacija o korišćenju CEMT dozvola dostupno je korisnicima INFO-centra KANCELARIJE IVANOVIĆ u uputstvu „Način korišćenja CEMT dozvole – Izvod iz CEMT uputstva“ objavljenom na stranici Uputstva, u rubrici Pristup tržištu prevoza – dozvole za prevoz.