Vesti

RS: UKINUTO VANREDNO STANJE

07.05.2020

Narodna skupština Republike Srbije, na Drugoj sednici za vreme vanrednog stanja, održanoj 6. maja 2020. godine, donela je Odluku o ukidanju vanrednog stanja, proglašenog 15. marta 2020. godine.

Skupština je usvojila i Zakon o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila.

Ovim zakonom, danom ukidanja vanrednog stanja, stavljeno je van snage 11 uredbi donetih za vreme vanrednog stanja, između ostalog Uredba o merama za vreme vanrednog stanja. Uredba o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja i Uredba o ispravama koje moraju da prate robu u prevozu za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Istovremeno, prema ovom zakonu 15 uredbi nastavljaju da važe do stupanja na snagu odgovarajućih zakona. Među uredbama koje nastavljaju da važe je i Uredba o merama u drumskom saobraćaju za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2. Šta je propisano Uredbom o merama u drumskom saobraćaju pročitajte ovde.