Vesti

UTVRĐIVANJE GODIŠNJEG PLANA RASPODELE DOZVOLA ZA 2018.

28.09.2017

Shodno Uredbi o raspodeli stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima, zahtev za utvrđivanje pojedinačnog plana raspodele za 2018. godinu prevoznici podnose od 15. oktobra do 1. novembra 2017. godine. Prevoznicima koji ne podnesu zahtev nadležno ministarstvo – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture neće utvrditi pojedinačan plan raspodele.

Zahtev za utvrđivanje pojedinačnog plana raspodele sadrži 1) izjavu o vozačima u radnom odnosu, 2) izjavu o vozilima u voznom parku, 3) izjavu o ostvarenom prihodu po osnovu pružanja usluga u međunarodnom prevozu stvari teretnim vozilima iz voznog parka i 4) vrstu i broj potrebnih pojedinačnih, vremenskih i CEMT dozvola za 2018. godinu.

Na sajtu Ministarstva ranije je objavljeno obaveštenje o redosledu raspodele CEMT dozvola i maksimalnim vrednostima kriterijuma za raspodelu CEMT i vremenskih dozvola. U narednim danima očekuje se da nadležno ministarstvo objavi i obrasce za podnošenje zahteva za utvrđivanje pojedinačnog plana raspodele za 2018. godinu.