Vesti

I: VANREDNO STANJE PRODUŽENO DO 30. APRILA

04.02.2021

Italijanski Savet ministara, zbog rizika po zdravlje građana Italije od širenja bolesti izazvanih virusom SARS- CoV-2, doneo je odluku o produženju vanrednog stanja na teritoriji Italije do 30. aprila 2021. godine.

Italija je i dalje podeljena na zone – bela, žuta, narandžasta, crvena i epidemiološke mere se razlikuju po zonoma. Koja regija je u kojoj zoni možete videti ovde. Opšte mere koje se primenjuju na teritoriji Italije propisane su Uredbom od 14. januara 2021, br. 2. Druge mere, među kojima i one koje se odnose na putovanja, propisane su Uredbom predsednika Saveta ministara od 14. januara 2021. godine (DPCM), koja je na snazi od 16. januara do 5. marta 2021. godine. Dodatna ograničenja mogu biti uvedena od strane pojedinačnih regiona.

Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje kreiralo je i UPITNIK za one koji ulaze u Italiju kako bi se lakše informisali o pravilima. Upitnik ima čisto informativni karakter, nema pravnu vrednost i dobijeni rezultat ne garantuje ulazak u Italiju.

Za prikaz celog članka potrebno je da budete prijavljeni