Vesti

ZABRANE KRETANJA: SLOVAČKA I NEMAČKE SAVEZNE DRŽAVE UBLAŽILE ZABRANE KRETANJA ZA KAMIONE

21.12.2020

Savezna kancelarija za prevoz tereta (BAG) objavila je informacije o ublažavanju zabrana kretanja po saveznim država. Prema BAG-u, savezne države:

  • do 18. januara 2021. godine zabrane kretanja su ukinule savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija i Severna Rajna-Vestfalija;
  • do 31. januara 2021. godine zabrane kretanja su ukinule savezne države Donja Saksonija, Šlezvig-Holštajn, Saksonija-Anhalt, Hamburg, Tiringija i Baden-Virtemberg ukinule su zabrane kretanja;
  •  zabrane za prevoze u vezi sa snabdevanjem centara za vakcinaciju ukinule su savezne države Hesen, Severna Rajna-Vestfalija, Šlezvig-Holštajn, Saksonija, Rajna-Palatinat, Saksonija-Anhalt, Hamburg, Berlin, Tiringija i Baden-Virtemberg, i to do 30. juna 2021. godine.

Slovačko udruženje prevoznika ČESMAD Slovakia objavilo je izuzeća od zabrana kretanja za kamione za predstojeće praznike: 24, 25. i 26. decembra 2020. godine i 1. i 6. januara 2021. godine.

Izuzeće se odnosi na sve kamione na autoputevima, putevima rezervisanim za motorna vozila, putevima klase I i putevima za međunarodni saobraćaj koji na teritoriju Slovačke dolaze iz nekih od susednih zemalja a čije je odredište u Slovačkoj.

Pregled zabrana kretanja korisnici INFO-centra KANCELARIJE IVANOVIĆ mogu preuzeti na stranici Servisne informacije, u rubrici Zabrane kretanja.