Vesti

D: REZULTATI KONTROLE KAMIONA U BRANDENBURGU

10.09.2020

Tokom kontrole kamiona na A 2 kod Volina, policija je proveravala poštovanje odredbi o odstojanju između vozila ali i odredbi o vremenima upravljanja, pauzama i odmorima profesionalnih vozača. Ustanovljeno je više od 30 prekršaja.

 

Poštovanje odstojanja između vozila policija je kontrolisala upotrebom drona koji je zabeležio 22 prekršaja i policijskim automobilom koji je zabeležio još pet prekršaja. Istovremeno, policija je utvrdila i pet prekršaja u vezi sa vremenima upravljanja, pauza i odmora.

Prema navodima nemačke policije, pri brzini od 50 kilometara na sat, kamioni moraju da se drže odstojanje od 50 metara od vozila koje se kreće ispred. Novčana kazna za kršenje odredbi o odstojanju vozila iznosi 80 evra.

Prema podacima policije, u zapadnom Brandenburgu je registrovano 35 saobraćajnih nezgoda u prvoj polovini 2020 u kojima je došlo do naletanja kamiona na vozilo koje se kretalo ispred njega. U prvoj polovini godine dogodile su se ukupno 263 nezgode u kojima su učestvovali kamioni, od kojih su 179 izazvali vozači kamiona. Policija je najavila da će ovakve i slične kontrole sprovoditi i ubuduće.

Izvor: verkehrsRUNDSCHAU