Vesti

MGSI: DODELA NEPREUZETIH VREMENSKIH DOZVOLA

26.07.2018

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je broj nepreuzetih vremenskih dozvola po kontingentima i liste čekanja prevoznika za dodelu vremenskih i CEMT dozvola.

Broj vremenskih dozvola dodeljenih godišnjim planom raspodele koji prevoznici nisu preuzeli i broj prevoznika na listi čekanja je sledeći:

Kontingent Preostali broj godišnjih dozvola Broj prevoznika na listi čekanja
Češka godišnja bt 0 0
Francuska godišnja bt-za E5 3 21
Belgijska godišnja bt 2 30
Holandska godišnja bt-za E4 40 24
Nemačka godišnja bt za EZ 3 62

 

Prevoznici sa lista čekanja vremenskih dozvola mogu preuzeti preostale nepreuzete vremenske dozvole podnošenjem zahteva za dodelu vremenske dozvole najkasnije do 3. avgusta 2018. godine, uz plaćanje odgovarajuće administrativne takse. Zahtev za dozvolu holandskih godišnjih dozvola mogu podneti i prevoznici koji se ne nalaze na listi čekanja, imajući u vidu da je preostali broj nepreuzetih dozvola veći od broja prevoznika na listi čekanja.

Obaveštenje ministarstva i liste čekanja dostupni su korisnicima INFO-centra na stranici Raspodela dozvola – 2018 –  Vanredne raspodele, a aktuelni iznosi administrativnih taksi na stranici Službena mišljenja, objašnjenja i obaveštenja organa uprave – MGSI u rubrici Informacije.