Vesti

MGSI: JAVNI POZIV ZA DODELU SUBVENCIJA AUTOBUSKIM PREVOZNICIMA

03.03.2021

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na osnovu Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 koji je Vlada usvojila 11. februara 2021. godine, objavilo je javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Pravo na podnošenje zahteva imaju privredni subjekti sa svojstvom prevoznika na dan usvajanja Programa, dok pravo na dodelu subvencije ostvaruju isključivo prevoznici koji poseduju licencu za prevoz putnika i izvode licence za registrovane autobuse koji su predmet subvencije koje izdaje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Rok za podnošenje zahteva je zaključno sa ponedeljkom 22. martom 2021. godine

Isplatu subvencija vršiće Ministarstvo. Sredstva se dodeljuju u šest jednakih mesečnih rata u visini od po 600 evra po svakom registrovanom autobusu za koga prevoznik poseduje izvod licence.

Javni poziv Ministarstva možete preuzeti ovde.