Vesti

MGSI: RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODELU SUBVENCIJA DOMAĆIM PREVOZNICIMA ZBOG ŠTETE U POSLOVANJU PROUZROKOVANE RATNIM DEJSTVIMA U UKRAJINI

24.10.2022

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je na osnovu Zaključka Vlade 05 Broj: 401-8011/2022-2 od 13. oktobra 2022. godine kojim je usvojen Program o rasporedu i korišćenju subvencija za podršku u radu domaćih prevoznika tereta u drumskom saobraćaju zbog nastale štete u poslovanju prouzrokovane ratnim dejstvima u Ukrajini, raspisalo javni poziv za dodelu subvencija za podršku u radu domaćih prevoznika tereta u drumskom saobraćaju zbog nastale štete u poslovanju prouzrokovane ratnim dejstvima u Ukrajini.

Isplatu subvencija vršiće Ministarstvo, a pravo na subvenciju ima domaći prevoznik kojem je oduzeto ili uništeno teretno vozilo ili skup vozila kojim je obavljao prevoz tereta na teritoriji Ukrajine dana 24.2.2022. godine, u trenutku otpočinjanja ratnih dejstava i koji je o tome dopisom obavestio Ministarstvo najkasnije do kraja aprila meseca 2022. godine.

Sredstva se dodeljuju u visini od po 2.000.000,00 dinara po svakom teretnom vozilu ili skupu vozila kojim je domaći prevoznik obavljao prevoz tereta.

Odobrena sredstva subvencija ne mogu se koristiti za kupovinu vozila radi obavljanja delatnosti drumskog prevoza tereta.

Rok za podnošenje zahteva je zaključno sa utorkom, 2. novembra 2022. godine.

Više detalja o ovome pročitajte ovde.