Vesti

MGSI: ULAZNI PODACI ZA APRILSKU REVIZIJU PLANA RASPODELE DOZVOLA

21.08.2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je obaveštenje i ulazne podatke za junsku reviziju plana raspodele dozvola za 2020. godinu.

Kako se navodi u obaveštenju, prva faza izrade junske revizije je završena i Ministarstvo poziva prevoznike da provere svoje podatke. Primedbe na objavljene podatke prevoznici podnose najkasnije do petka 28. avgusta 2020. godine.

Izveštaj o voznom parku je na dan 10. avgust 2020. godine i sadrži podatak o validnosti sertifikata (datum do kada je sertifikat važeći). Bodovanje vozila za utvrđivanje junske revizije godišnjeg plana za 2020. godinu će se vršiti samo za vozila sa važećim sertifikatima na dan utvrđivanja druge revizije.

Podsećamo, saglasno Uredbi o merama u drumskom saobraćaju koja se primenjuje tokom i neposredno nakon vanrednog stanja proglašenog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2, donetom u cilju rešavanja aktuelnih pitanja i olakšavanja funkcionisanja domaćih prevoznika u drumskom saobraćaju, ove godine Ministarstvo će drugu, junsku reviziju, utvrđivati u septembru i tada će prevoznicima, u fiksni deo pojedinačnog plana raspodele, dodeliti onoliki broj pojedinačnih dozvola koliko im je ostalo u pojedinačnom planu, a najviše 50% od fiksnog dela pojedinačnog plana utvrđenog planom raspodele, i to na osnovu broja do tada zaduženih dozvola. U broj zaduženih dozvola ne računaju se razdužene dozvole koje nisu iskorišćene. Utvrđivanje promenljivog dela plana raspodele ne vrši se za prevoznike kojima je umanjen fiksni deo pojedinačnog plana zbog činjenice da nisu zadužili propisani minimum od 50% dozvola iz fiksnog dela plana.

Treću, septembarsku reviziju ove godine Ministarstvo neće izvršiti.

Obaveštenje i ulazni podaci su objavljeni na sajtu Ministarstva, a korisnicima INFO-centra dostupni su i na stranici Raspodela dozvola – 2020, u rubrici Junska revizija.