Vesti

MP: PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA RAD U VREME ZABRANE KRETANJA

24.03.2020

Ministarstvo privrede danas je obavestilo privredne subjekte da nastavlja sa prijemom zahteva za izdavanje dozvola za kretanje u periodu od 17 časova do 05 sati ujutru.

Zahtevi se podnose u skladu sa Instrukcijom Ministarstva privrede broj: 023-00-188/2020-09 od 19. marta 2020. godine, na obrascu koji je propisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova. To praktično znači da se zahtevi podnosi u elektronskoj formi na imejl adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs. Obrazac zahteva i obaveštenje Ministarstva privrede možete preuzeti ovde.

Sve primljene zahteve Ministarstvo privrede prosleđuje Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje finalno ceni opravdanost podnetih zahteva.

Obzirom na kompleksnost procedure obrade podataka i broj do sada primljenih zahteva Ministarstvo privrede moli sve privredne subjekte da imaju razumevanja za brzinu odgovora.

Ministarstvo privrede posebno ističe:

• Obaveza poslodavca je da svakom zaposlenom izda radni nalog i to: poslodavac koji ima do 100 zaposlenih dužan da izdaje dnevni radni nalog, dok poslodavac koji ima preko 100 zaposlenih izdaje radni nalog na nedeljnom nivou za svako lice koje se nalazi na spisku za izdavanje dozvole.

• Ministarstvo unutrašnjih poslova će prilikom provere na terenu prihvatati i radne naloge u elektronskom obliku (skeniran radni nalog na telefonu, tabletu i sl.)

• Dozvole za kretanje koje su već izdate i koje su važile u periodu od 20 do 5 časova ujutru, automatski će važiti i za period od 17 do 5 časova.

• Samo kompletno popunjeni obrasci će biti uzeti u razmatranje.