Vesti

PKS: PRIPREMNA NASTAVA ZA POLAGANJE ISPITA U DECEMBARSKOM ROKU

24.11.2023

Centar za stručno osposobljavanje u transportu Udruženja za saobraćaj Privredne komore Srbije zakazao je dvodnevnu pripremnu nastavu za polaganje ispita o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju u decembarskom roku.

Pripremna nastava održaće se u terminu 11. i 12. decembar 2023. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije na adresi Resavska 15, 5. sprat, od 10 do 16 časova. Elektronska prijava pohađanja pripremne nastave za polaganje ispita može se izvršiti na sledećem linku: Priprema za polaganje ispita u terminu 11. i 12. decembar 2023. godine.

Tokom dva dana trajanja obuke polaznici mogu da čuju odgovore na zadata ispitna pitanja, kao i da se upoznaju sa tipičnim elementima zadatka studije slučaja i rešenjima studija slučaja sa prethodnih ispita. Svi polaznici dobijaju elektronsku verziju Zbornika propisa i potrebna uputstva za dalje samostalno učenje i pripremu ispita.

Za kandidate koji polažu samo drugi deo ispita na raspolaganju je i jednodnevna pripremna nastava koja obuhvata samo sadržaj drugog dela ispita (studije slučaja). Termin jednodnevne pripremne nastave je 15. decembar 2023. godine.

Dodatne informacije možete pročitati ovde i mogu se dobiti putem mejla centarzaobuku@pks.rs i telefonom na 0668751144 (Nebojša Jevtić).

Podsećamo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zakazalo je ispit za 20. decembar 2023. godine. Zbog ograničenih kapacitete, mogućnost učešća na ispitu ima prvih 70 kandidata koji potvrde svoje prisustvo na mejl adresu drumski@mgsi.gov.rs najkasnije do 15. decembra 2023. godine i imaju uredan zahtev za polaganje ispita.