Vesti

PKS: PRIPREMNA NASTAVA ZA POLAGANJE ISPITA U MARTOVSKOM ROKU

08.02.2024

 

Centar za stručno osposobljavanje u transportu Udruženja za saobraćaj Privredne komore Srbije zakazao je dvodnevnu pripremnu nastavu za polaganje ispita o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju u decembarskom roku.

Pripremna nastava održaće se u terminu 26. i 27. februar 2024. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije na adresi Resavska 15, 5. sprat, od 10 do 16 časova. Elektronska prijava pohađanja pripremne nastave za polaganje ispita može se izvršiti na linkuPriprema za polaganje ispita u terminu 26. i 27. februar 2024. godine.

Tokom dva dana trajanja obuke polaznici mogu da čuju odgovore na zadata ispitna pitanja, kao i da se upoznaju sa tipičnim elementima zadatka studije slučaja i rešenjima studija slučaja sa prethodnih ispita. Svi polaznici dobijaju elektronsku verziju Zbornika propisa i potrebna uputstva za dalje samostalno učenje i pripremu ispita.

Za kandidate koji polažu samo drugi deo ispita na raspolaganju je i jednodnevna pripremna nastava koja obuhvata samo sadržaj drugog dela ispita (studije slučaja). Termin jednodnevne pripremne nastave je 1. mart 2024. godine.

Dodatne informacije možete pročitati ovde i mogu se dobiti putem mejla centarzaobuku@pks.rs i telefonom na 0668751144 (Nebojša Jevtić).

Podsećamo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zakazalo je ispit za 7. mart 2024. godine. Zbog ograničenih kapacitete, mogućnost učešća na ispitu ima prvih 70 kandidata koji potvrde svoje prisustvo na mejl adresu drumski@mgsi.gov.rs najkasnije do 4. marta 2024. godine i imaju uredan zahtev za polaganje ispita.