Vesti

UC: PRIORITETNI PRELAZAK TERETNIH VOZILA SA VOĆEM, POVRĆEM I MESOM

09.07.2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a na zahtev poslovne zajednice, uz saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave carina, pokrenulo je inicijativu da se obezbedi prioritetni prelazak teretnih vozila sa voćem, povrćem i mesom na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Vatin, stoji u raspisu Uprave carine upućenom svim carinarnicama.

Uprava carina, Sektor za informacione i komunikacione tehnologije, će na dva sata, dostavljati najavu Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi granične policije. Najava će sadržati podatke iz izvoznih deklaracija ( CI ) o registarskim oznakama prevoznog sredstva i tarifnim oznakama (spisak u prilogu raspisa), kada je u rubrici 53 izvozne deklaracije uneta šifra carinske ispostave izlaska Batrovci (21091), Terminal Horgoš (25011) i Vatin (23027).

Ukoliko dođe do promene carinske ispostave izlaska, odnosno ako se vozilo pojavi na drugom graničnom prelazu od onog upisanog u izvoznoj deklaraciji, neće biti omogućen prioritetni prelazak.

Raspis Uprave carina možete preuzeti ovde.

Izvor: Plutonlogistics